20% rabatt

Storstädning
Flyttstädning
Fönsterputs

Boka direkt

Miljövänlig, Svanenmärkt städning

När du anlitar HemMiljö så anlitar du ett städföretag som värnar om miljön! Vi arbetar aktivt med att bidra till en lite bättre miljö på varje uppdrag vi utför och gör allt vi kan för att göra så lite avtryck i miljön som möjligt. Vi städar med Svanenmärkta städprodukter och är ett Svanenmärkt städföretag.

Miljövänligt hela vägen

För att säkerställa en miljövänlig städning hos våra kunder, är det vi som står för med städmaterialet. Våra hemstädare som åker kommunalt ut till våra kunder är utrustade med varsin ryggsäck och tre olika, Svanenmärkta städprodukter; allrent, grönsåpa och sanitetsrent. Hemstädarna är också utrustade med en burk Fix Universal, som är miljövänligt och effektivt vid bland annat städning i kök och badrum.

Vi rekommenderar att du har microfiberdukar hemma. Vi använder oss av Smart Microfiberdukar som är miljömärkta av Svanen. De finns bland annat att köpa hos Clas Ohlson och Järnia.

Våra flyttstädare som åker bil ut till sina uppdrag har samma saker i sina bilar samt vissa kompletterande miljövänliga produkter.

Våra fönsterputsare använder sig av Svanenmärkta medel och microfiberdukar vid putsning.

Bli miljösmart hemma

Vill du bli mer miljömedveten i din vardag? Här får du några tips på hur du kan få både ett rent hem och ett rent samvete.

  • Många medel som finns att köpa är inte särskilt bra för miljön. Oftast kan man städa miljösmart utan onödiga kemikalier. Använd produkter som är märkta med Svanen eller Bra Miljöval.
  • Använd microfiberdukar. De suger upp dammet och inga kemikalier behövs. Tvätta i 60 grader efter städningen, men använd inte sköljmedel.
  • Har du apparater hemma som står i standby-läge? Stäng istället av dina apparater helt när de inte används så sparar du el både i hushållet och i form av minskat klimatutsläpp.
  • Använd ättika för att få bort kalkavlagringar i såväl kaffebryggaren som i duschen. Rengör mikron från matrester och dålig lukt genom att ställa in en skål med ättika och vatten.
  • Fix Universalrengöring är en miljövänlig pasta som hjälper dig att rengöra och polera det mesta i hushållet. Stryk ut pastan med en svamp, arbeta upp ett lödder. Torka rent med en trasa och du får glänsande rostfria ytor.

HemMiljö är ett Svanenmärkt, auktoriserat serviceföretag och vi innehar kollektivavtal. Vi erbjuder ett tryggt och säkert koncept med fasta priser med dig som kund i fokus. Dessutom är det enkelt att göra en intresseanmälan för våra tjänster direkt här på hemsidan.

Vill du veta mer? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Hemmiljö gatugrafik
Ansvarsforsäkring
F-skatt
Momsregistrering
Kvalitetspolicy
Svanen logo