20% rabatt

Storstädning
Flyttstädning
Fönsterputs

Boka direkt

Fönsterputs

Jag har fönster som är högt upp eller är svåra att komma åt, kan ni hjälpa mig?

Oftast kan vi hjälpa dig genom att vi putsar med skaft upp till 4.5 meter. Takfönster putsas lättast inifrån, snedställda takfönster kräver oftast två putsare, en som håller stegen och en som putsar.

Vi sätter säkerheten först för vår personals skull. Det är viktigt att du uppger när du bokar om det är svåråtkomliga fönster eller innebär arbete på hög höjd  så att vi vet vad som krävs i form av säkerhetsutrustning eller om vi överhuvudtaget kan ta oss an uppdraget.


Hur bokar jag fönsterputs?

Klicka på Intresseanmälan och fyll i alla uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Det går självklart bra att ringa oss på 020 – 10 00 15 eller att skicka ett mail till info@hemmiljo.se.


Behöver jag förbereda något innan ni kommer och gör fönsterputs?

Tänk på att det är viktigt att du har plockat undan tills vi kommer hem till dig, så går arbetet mycket lättare.

Plocka bort allt från fönsterblecken, ta ner gardinerna. Tala om befintliga skador innan fönsterputs påbörjas, exempelvis fönster som är omöjliga att öppna med mera.


Behöver jag ha något hemma inför fönsterputsen?

Vi behöver ha tillgång till varmt vatten.


Måste jag vara hemma när ni kommer?

Nej, det behöver du inte, men du måste se till att vi kan komma in hos dig. Om du inte har möjlighet att vara hemma och släppa in oss så går det bra att komma till vårt kontor på Lugnets allé 5 i Hammarby sjöstad några dagar innan fönsterputsen ska utföras och lämna in din nyckel. Tala däremot gärna om för oss om du har känsliga/trasiga fönster någonstans eller om det är något annat vi behöver tänka på.


Hur fungerar det med nycklar?

Du väljer om du vill vara hemma och öppna/låsa eller lämna och hämta hos oss på vårt kontor i Hammarby Sjöstad där vi  kvitterar ut dina nycklar.

Vi följer de rekommendationer som gäller för branschen och alla nycklar är kodade med en säker nyckelbricka som ej går att spåra till ditt hem. Vi samarbetar med Keyfinder gällande säker nyckelhantering.

För att vår försäkring ska gälla måste vi kvittera ut nycklar av er eller att ni är hemma och öppnar och sedan låser när vi är klara. Om ni väljer att t ex gömma nycklar så gäller inte vår försäkring om det skulle hända någonting.

Vi tar fullt ansvar för alla nycklar vi kvitterat ut.


Om jag har trasiga eller skadade fönster, vad ska jag tänka på då?

Du måste meddela oss vid bokningen att du har skador på dina fönster så att vi kan notera det och meddela våra fönsterputsare. Vi behöver också veta om det är något fönster som vi inte får öppna.


Det finns repor på mina fönsterrutor. Vad gör jag?

Nyare fönster från mitten av 1990-talet och framåt kan vara extra repkänsliga om de är belagda med skydd för UV-ljus. Om du har fått mängder av smårepor bör du reklamera detta till tillverkaren av fönstret. Vi använder de mest skonsamma verktygen och våra fönsterputsare är utbildade på att inte repa fönster.


Har ni några andra avgifter som tillkommer?

Det tillkommer en inställelseavgift på 150 kr. Denna avgift är inte avdragsgill.

Om du väljer pappersfaktura tillkommer 30 kr i fakturaavgift. Om du väljer att betala via e-faktura tillkommer inga avgifter.

Vi skickar en faktura till er efter utfört arbete med en förfallotid på 10 dagar. Vi ansöker om skatteavdraget åt er. Ni kan välja mellan en vanlig pappersfaktura eller en e-faktura.


Hur fungerar det med avbokning?

För senare ändring eller avbokning än 5 vardagar innan uppdraget ska utföras utgår full betalning på beloppet som är efter rutavdraget på 50%.

Avbokning gör du via 020 – 10 00 15 och trycker 2 för att komma till telefonsvararen för avbokning. Den lyssnas av måndag till fredag mellan kl 7 och 17.

Du kan också skriva till oss på info@hemmiljo.se om det inte är en brådskande avbokning.

Hemmiljö gatugrafik
Ansvarsforsäkring
F-skatt
Momsregistrering
Kvalitetspolicy
Svanen logo